zaterdag 19 december 2009

Verslag 139ste werknamiddag: zaterdag 19/12/2009

Wegens de weersomstandigheden was er maar een beperkte interventie voorzien op de museumzolder. Al glijdend kwamen we gelukkig zonder ongelukken bij het museum aan. Hugo en ikzelf, beladen met een deel verlijmd materiaal en een nieuw koffiezetapparaat (we worden modern), volle moed naar boven. Doch niet zonder eerst vernomen te hebben dat de centrale verwarming niet optimaal functioneerde in dit gedeelte van het museum. Inderdaad de museumgangen voelden maar koud aan en eens op zolder was het besluit rap gemaakt. Dit zou inderdaad maar een hele korte interventie worden voor de laatste maal van het jaar 2009. Doch niet gezeurd over hoe koud het wel is, maar aan de slag. Samen met Arnout die ondertussen ook ten tonele was verschenen, hebben we samen de 3 museumkasten leeggemaakt met het materiaal waarvan we menen dat dit wel eens van Hofstade zou kunnen zijn.

Hugo en Arnout aan de slag bij de museumkasten, klaar voor transport.
Het gaat hier vooral om deksels en kruiken het zelfde type van de site Steenberg. Een doorgedreven refitting zal klaarheid in deze zaak brengen. Er zit ook een serieus potentieel aan kommen, diepe schalen bij. Ook 2 exemplaren van kraagkommen, waarvan wij redelijk wat materiaal reeds op zolder hebben zonder dat we al iets kunnen refitten hebben van dit soort type kom.

Op de voorgrond vier vakken gevuld met materiaal om te toetsen aan het reeds gekende materaal; links in de hoek een bijna volledig randfragment van een mortarium.
Eens terug op zolder wordt het materiaal dadelijk opengelegd en een vluchtige en oppervlakkige controle van enkele stukken werd reeds gemaakt. Doch daar riep Hugo dat de koffie klaar was, en, eerlijk gezegd, deze verkoos ik vandaag boven onze geliefde scherven.
Na de koffie werd besloten om het hoofdstuk 2009 op de museumzolder af te sluiten. Het is hierbij de kortste interventie geworden sinds het bestaan van onze museumzolder.
Wegens examens voor mij, Johnny en Arnout zal het pas 23/01/2010 worden voor we onze werkzaamheden opnieuw hernemen.
Langs deze weg aan al onze trouwe bloglezers: een zalig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar van de zoldermotten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten