zondag 4 maart 2007

Verslag 16de werkdag: zaterdag 03/03/2007

"En dat moet allemaal mee", was de toonaard toen Mimi de deur opendeed en we al het fotomateriaal in de gang zagen staan. Maar niet gezeurd. Na wat paswerk van Johnny zat alles keurig in de wagen. Gelukkig hield het op met regenen zodat het gesleur met het materiaal van de auto naar het museum vlot verliep. Na drie maal heen-en-weergehol van Johnny en Bert stond alles keurig op de zolder geplaatst. Klaar tot Mimi zou komen.
Inderdaad deze namiddag zou het meest gewijd worden aan het plaatsen en inrichten van de fotostudio die we van Mimi mogen gebruiken, waarvoor onze oprechte dank.
Doch het archeologische werk moet ook vooruit gaan. Bij deze stortten Johnny en ik ons op de wekelijkse refitting en andere bijhorende taken. Gewapend met nieuwe stiften begon ik opnieuw aan het nummeren van de reeds verlijmde artefacten. En het duurde echt niet lang of Johnny zorgde weer voor het refitten van twee mooie terra sigillatascherven.
Ondertussen kwamen Mimi, Hermine en Frederik ter plaatse. Mimi en Hermine toogden samen met Bert aan het werk om de fotostudio klaar te stomen voor het echte werk.

Mimi en Bert installeren de fotostudio.

Frederik begon gedreven aan zijn eerste refitting, en geloof het of niet, maar na amper 5 minuten bracht hij twee scherven samen van een kleine urne, type Holwerda 31, in grijs aardewerk met nagelversiering.
Ondertussen kreeg de fotostudio vorm, maar er bleek een probleem op te duiken met een stekker, voor mij Latijn. Dus bleef ik maar rustig verder doen met het nummeren en beschrijven van het materiaal.
Johnny die ondertussen ook niet stil zat, deed prachtig refittingwerk: drie scherven in licht rood aardewerk die samen de bodem van een kruik vormen en de hals van eenzelfde type kruik vervolledigde hij met het aanpassen van een oor bestaande uit dubbele elementen.

Johnny toont de bodem in lichtrood aardewerk
die hij heeft samengebracht.

De hals en het oor die Johnny samenbracht.

En dan plots rond 16u30 alle elektriciteit weg, niets meer. Ergens was het fout gelopen bij de fotostudio. Hermine die samen met Bob van het onthaal alles in het werk stelden om dit euvel te verhelpen, slaagden jammer genoeg niet in hun opzet. Zo moesten wij noodgedwongen onze werkzaamheden van die namiddag stopzetten, wat we het allerminste leuk vonden. Bob beloofde ons om deze week dit ongemak te laten verhelpen door de elektricien zodat we zeker volgende week weer aan de slag kunnen.

Bert als een volleerde elektricien
aan het werk bij de fotostudio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten