zondag 3 juni 2007

Verslag 27ste werkdag: zaterdag 02/06/2007

Dit is de dag waar we al een paar weken naar uitkeken, zeker geen werkdag zoals al onze voorgaande. Eigenlijk is het een beetje feestdag vandaag. Het is onze lang verwachte instuif op onze zolder. Reeds vrijdag was ik met Willy de boel een beetje gaan opruimen en de voorziene drankjes in de ijskasten van het museum gaan deponeren, zodat we vandaag enkel nog maar wat glazen en een tafel moesten instaleren.
Om 14u50 kreeg ik toch een beetje de zenuwen want hoewel het aanvangsuur 15u was, was er nog geen levende ziel te bespeuren. En terwijl onze vaste werkers van elke week wat doelloos rondhingen, verschenen toch de eerste gasten en op een tiental minuten was onze zolder gevuld met een zo'n 50 genodigden. Eindelijk leven in de brouwerij.

De drie sprekers.

Onze schepen van Cultuur, mevr. Gracienne Van Nieuwenborgh beet de spits af met een toespraak zoals enkel en alleen zij het kan. Zij loofde het werk van heemkundige kring en gaf onze medewerkers goede moed om te volharden in dit opgezet project. Zij prees de samenwerking tussen de kring en het museum.
Als tweede spreker kwam onze voorzitter Marc Uyttersprot aan het woord. Hij sprak namens de kring zijn dank uit voor de samenwerking en de uitgelezen kans die we kregen om zo een studie te mogen verrichten in het museum.
Als derde spreker kwam ikzelf aan het woord. Eerst verontschuldigde ik Patrick Monsieur die deze week in allerijl naar Turkije was vertrokken om daar zijn medewerking te verlenen aan een dringende materialenstudie. Ik dankte de mensen van het Stedelijk Museum, vooral Ann De Block en Luc Geeroms die ons steeds bereidwillig bijstaan met onze soms vervelende vragen, zonder hier het baliepersoneel te vergeten. Zij allen zijn opgenomen in onze vriendenkring, want ook hun bijdragen zijn van onschatbare waarde. Verder lichtte ik de noodzaak toe van samenwerking tussen de verschillende instanties. Dit werd ook reeds in de verf gezet door de schepen van Cultuur. Ook het einddoel van ons project deed ik uit de doeken.

Een deel van genodigden aandachtig
luisterend naar de toespraken.

Dit alles op een bloedhete zolder gaf ons de gelegenheid om onze genodigden op een lekker fris pintje te trakteren terwijl er volop werd gekeuveld over ons werk. Ghislain en Mimi demonstreerden hun horeca-ervaring door met schalen drank tussen de genodigden te laveren. De opgestelde binoculair gaf onze gasten de gelegenheid om kennis te maken met ons studiemateriaal. Bert en Hubert verschaften uitleg over de fotografie. Walter, Johnny en Willy zetten hun beste beentje voor bij het refittingsmateriaal.

Een sfeerbeeld van de instuif.

Trouw aan onze gewoonte liep onze zolder rond 17u leeg en na wat bijgepraat te hebben verlieten wij rond 17u30 onze vesting.
Volgende week verloopt alles weer normaal en hopen wij onze studie verder te kunnen zetten, recht op ons einddoel af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten