zondag 18 januari 2009

Verslag 101ste werknamiddag: zaterdag 17/01/2009

Ondanks de aankondiging als zou er dit week- end geen werknamiddag zijn, waren er toch twee zoldermotten op uitgetrokken om ons inventarisatiewerk verder te zetten. En zeker geen twee van de minste. Hugo en Hubert hebben gebruik gemaakt van de luwte om in alle afzondering aan hun taak verder te werken. Na de viering van verleden week was het inderdaad nodig dat er toch twee moedigen aan de slag trokken.

Onze twee vrienden aan de slag op onze licht vernieuwde zolder.
Inderdaad, jullie lezen goed, licht vernieuwde zolder. Want vorige week, voor de storm begon hebben wij nog lichte veranderingen aangebracht aan de werktafels zodat we nog meer materiaal kunnen uitleggen, of beter gezegd het materiaal dat er al ligt zullen we nu beter kunnen rangschikken en de typologieën beter bij elkaar brengen. Wat het werk van vandaag betreft heeft Hubert er voor gezorgd dat er reeds een groot gedeelte of bijna alles van de referentieverzameling op pc is gezet. Kunnen we eens overwegen om een gedeelte van dit werk voor publicatie klaar te maken. Ook heeft hij zich vandaag nog eens terug getrokken in zijn atelier. Gezeten aan zijn nieuwe schrijftafel, die deel uitmaakt van de kleine vernieuwing heeft hij zijn inventarisatiewerk verder gezet van het verlijmde materiaal.

Hubert gezeten aan zijn nieuwe schrijftafel in zijn vertrouwde atelier.

Terwijl Hubert hier verder werkte, was Hugo zoals steeds aan de slag bij de nummering van het schervenmateriaal. Sinds Hugo zich bij de werkgroep heeft aangesloten is deze taak op korte tijd reeds in een ver gevorderd stadium beland. Ik moet eerlijk toegeven dat dit een taak is voor een man met engelengeduld, en dat heeft Hugo. Om elke week onverdroten aan de slag te gaan met nummeren en alles op fiche te catalogeren moet je een grote liefde vertonen voor de archeologie. Ik zou het eens moeten nagaan maar ik denk dat er al bijna tussen de 1500 en de 2000 scherven door zijn handen zijn gegaan. Pfffffff, doe het hem maar na.
Maar ook voor deze twee onfortuinlijke zoldermotten tikte de klok tergend voort, en met een goed gevoel zijn ook zij vandaag terug gekeerd naar de stulp, tof jongens en bedankt voor jullie werk vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten