woensdag 28 januari 2009

Verslag 102de werknamiddag: woensdag 28/01/2009

Inderdaad, werknamiddag op woensdag. Voor een zoldermot maakt het niet uit welke dag van de week het is. Als er te werken valt, valt er te werken.

Eerst wil ik een dankwoord uitspreken aan Michel Igual, vaste medewerker van het Stadsarchief. Hij heeft ons project alle eer toebedeeld op de erfgoeddag van vorige zaterdag, 24/01/2009. Niet alleen ons werk op zolder maar ook onze blog werd toegelicht. In een gepaste redevoering maakte hij de deelnemers aan de erfgoeddag wegwijs in ons werk en onze doelstelling. Hij legde ook de nadruk op de samenwerking tussen het stadsmuseum “’t Gasthuys”, de Universiteit Gent onder naam van Patrick Monsieur en de Heemkundige Kring Denderland. Onder de aanwezigen was onze vaste medewerker Hubert en onze voorzitter Marc aanwezig. Jammer genoeg moest ikzelf wegens examenkoorts verstek laten gaan.

Michel, namens de Heemkundige kring Denderland en de vaste medewerkers van ons inventarisatieproject: “Dank U”.

Een werknamiddag op een woensdag is inderdaad niet normaal, maar vandaag kregen we bezoek van de Aalsterse kindergemeenteraad. Binnen deze raad was de vraag gesteld waarom archeologie en heemkunde een zaak was voor volwassenen en niet voor kinderen. Wel, we hebben ze op passende wijze wegwijs gemaakt in de wereld van de archeologie en getracht hen op een eenvoudige manier uit te leggen waarom enkel volwassenen rond dit thema werken. Na dit bezoek denk ik wel dat ze met een passend antwoord terug huiswaarts zijn getrokken.

Een sfeerbeeld van het bezoek van de kindergemeenteraad aan onze zolder, de aandacht was groot bij deze jeugdige bende.

Een kleine domper voor ons vandaag was dat er tijdens de voorbije winderige periode op zolder een raam was open gewaaid en ongelukkig genoeg een deel van het verlijmde materiaal volledig door elkaar was gegooid. Gelukkig konden wij door de minutieuze inventarisatie van Hubert de schade vlug verhelpen zodat alles tegen het einde van de namiddag terug in orde was.
Even een bang moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten