zaterdag 2 mei 2009

Zondag 26/04/2009: Erfgoeddag 2009 te Aalst

In samenwerking met het Stedelijk Archief Aalst en het Stedelijk Museum “’t Gasthuys” nam onze vereniging H.K. Denderland samen met tal van andere verenigingen deel aan de Erfgoeddag 2009.
Onder een druilerige regen werd de stand opgezet. Het doel was om onze vereniging voor te stellen aan het publiek via onze verschillende publicaties en ook ons museumproject rond de inventarisatie van de site Steenberg. Het was pas tegen de middag dat de zon door de wolken kwam priemen en ons een heerlijke zondagnamiddag voorschotelde.
De leden van ons bestuur kwamen onze stand met een bezoek opfleuren. Mimi, Hubert, Ghislain en Romain waren reeds in de voormiddag aanwezig om de stand te bezetten. Ook Roger en Xaveria waren bij de vroege vogels.
Voor we enkele sfeerbeelden tonen wil ik Hubert van harte feliciteren voor de organisatie van deze goed geslaagde activiteit.


Enkele bestuursleden gezellig keuvelend op de stand van H.K. Denderland ter gelegenheid van de Erfgoeddag 2009.


Mimi vol overgave bij het presenteren van onze vereniging. Ook zij was als één van de bestuursleden paraat op die druilerige zondagmorgen.


Als het over archeologie gaat is Romain direct paraat.


Overleg aan de balie van het museum: Luc, Karin en Romain in een gezellig onderonsje.

Onze deelname aan de Erfgoeddag is niet onopmerkt voorbijgegaan. De belangstelling was groot en vele toeschouwers stonden versteld van de professionele aanpak van onze vereniging. Zowel het onderzoek naar de plaatselijke geschiedenis van de gemeenten Hofstade en Gijzegem, als ons museumproject betreffende de site Steenberg ontlokte heel wat positieve reacties onder het voorbijgaande publiek. Het was dan ook heel normaal dat er “ne goeie” is geklonken en gedronken op deze leuke informatiedag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten