zaterdag 5 mei 2007

Verslag 24ste werkdag: zaterdag 05/05/2007

Het verslag van onze wekelijkse werkdag op onze geliefkoosde zolder verschijnt weer op het normale tijdstip. Zonder we er zelf benul van hebben zal die nog feestelijk verlopen ook.
Daar Patrick tot gisteren in Rome zat, verwachtte ik hem niet op het appel van deze zonnige werknamiddag.

Doch niet getreurd. Weer aan de slag zoals elke week: refitten, nummers zetten en beschrijven, foto’s nemen. Altijd het zelfde werkstramien.
Terwijl de fotostudio van Bert op volle toeren draait, kan ik me na enkele weken weer op het refittingswerk storten. Doch het succes blijft uit. Maar zeker niet bij Johnny. Hij blijft de stukken aan elkaar rijgen. Weerom slaagt hij er in om een groot gedeelte van een urntje Holwerda 31 te refitten. Het voorwerp bestaat uit zwart aardewerk met de gekende nagelversiering. Het verschil met de andere urntjes is de kleur van het aardewerk. Het merendeel bestaat uit grijs aardewerk, doch dit is echt zwart van kleur.
Ondertussen is Walter aangekomen met zijn laptop. Hij gaat zich vandaag enkel bezig houden met het in elkaar stomen van de database zodat we de verwerking van het materiaal kunnen invoeren, een eerste grote stap naar de eindinventarisatie.
En ja, zoals reeds eerder vermeld, komt Veronique binnengewandeld met een lekkere, zelf gebakken verjaardagstaart voor de Walter. Onmiddellijk vliegt alles voor éénmaal aan de kant, koffie op tafel en lekker smullen van de heerlijke aardbeientaart, die wel wat langer in de ijskast had genogen.

Walter en Veronique snijden
de verjaardagstaart aan.

Het werk gaat na een gezellig kwartiertje weer gewoon verder. Samen met Walter pleeg ik overleg waar, wanneer en tot welk doel we de binoculaire gaan gebruiken. In eerste instantie om de stempels en de graffiti te bestuderen en dat kan in het museum zelf. In een later stadium kan die gebruikt worden voor de details bij de tekeningen, maar dan wel bij Johnny of waar de tekensessie gaat doorgaan.

Walter overlegt over zijn database met Hubert en Romain.

Juist op tijd beëindigt Walter de database zodat die in werking kan gezet worden. Maar de klok is onverbiddelijk en zo eindigt onze werkdag weerom. Vandaag is er op alle fronten vooruitgang geboekt. Met dit goed gevoel kijken we met een gerust gemoed naar de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten