zaterdag 1 maart 2008

Verslag 65ste werkdag: zaterdag 01/03/2008

Werkdag, werkdag, neen vandaag was het geen werkdag maar feestdag in het Museum. De opening van de tentoonstelling naar aanleiding van onze algemene inventarisatie over de site Steenberg te Hofstade.
Gisteren hadden we nog gans de dag gewerkt in het Museum om tijdig klaar te komen met alles voor de grote opening.
Vandaag was het dan zo ver. Om 15u werd de aftrap gegeven mevrouw Gracienne Van Nieuwenborgh, schepen van Personeel, Cultuur, Integratie en Emancipatie. In een bloemlezing zoals enkel zij dat kan, prees zij de werkmieren van de Heemkundige Kring met alle mogelijke lof. Met grote aandacht voor ons geschiedkundig patrimonium zette zij onze archeologische onderneming in de verf. Zij legde de nadruk op samenwerking en volharding. Zij dankte ook Patrick Monsieur voor de wetenschappelijke ondersteuning die hij verleent aan dit project.

In haar welgekende stijl lichtte onze schepen van Personeel,
Cultuur, Integratie en Emancipatie Gracienne Van
Nieuwenborgh ons project toe.

Een beeld op de talrijke aanwezigen tijdens de openingsrede..

Na deze hartelijke verwelkoming nam ikzelf namens de Heemkundige Kring het woord. In een geïmproviseerde toespraak legde ik vooral de nadruk op de samenwerking tussen de academische wereld en de heemkunde. Ook de samenwerking tussen het Museum en de Heemkundige Kring werd toegelicht. Het Stedelijk Museum Aalst is een pionier op dit gebied en verdient alle lof voor de mogelijkheden die zij ons bieden. Hiervoor wil ik de mensen van het Museum ook langs deze weg hartelijke bedanken.
Na de afloop van de nodige protocol werd het een gezellige boel. Met een drankje in de hand werd er lustig verbroederd rond de tentoongestelde vitrines. Onze werkzolder lokte de interesse van de vele genodigden en het werd een ware bedevaartstocht naar boven. Ik wil de mensen van ons bestuur danken voor de inzet die zij verleenden door de vele vragen te beantwoorden die werden gesteld door de bezoekers. Omstreeks 17u30 verlieten de laatste bezoekers de tentoonstellingszaal en toen werd er mij toevertrouwd dat er een honderdtal aanwezigen waren.
Na dit heugelijke nieuws keerden ook wij huiswaarts, doch onze blikken zijn reeds gevestigd op volgende week als we weer van leer trekken op onze zolder, want feest of niet, er moet deftig worden doorgewerkt aan onze inventarisatie en refitting. Reeds staat er al een nieuwe doelstelling op ons programma waar we moeten naar toe werken. Dus alle hens aan dek.

Een sfeerbeeld op de tentoonstellingsruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten