zaterdag 8 maart 2008

Verslag 66ste werkdag: zaterdag 08/03/2008

Nu de tentoonstelling reeds een week loopt kunnen we eindelijk weer eens een normale werknamiddag aan de slag. Enfin, wat u normaal noemt.
Vandaag hebben we ons echt vermoderniseerd, en dat dank zij de familie De Loose. Zij hebben ons namelijk een computer ter beschikking gesteld en deze hebben ze vandaag geleverd. Graag wil ik hier een woord van dank uitspreken: Jos, Hermine en Frederik dank u voor julie medewerking en inzet voor ons project. Julie bijdrage is voor ons goud waard.

Hermine, Frederik en Hubert bij het installeren van onze computer.

Dit geschenk komt echt uit de hemel gevallen en zal ons een enorme tijdsbesparing leveren. Nu kunnen we onze lijsten onmiddellijk inbrengen. Anders moesten we alles noteren en thuis op computer zetten, deze tijdswinst kunnen we nu nuttiger besteden.
Terwijl onze computerkrakken bezig zijn met het installeren van de nodige programma’s, blijft Johnny ook niet stil zitten en introduceert hij een nieuwe manier van nummeren. Deze wordt nu met een heel fijne pen en inkt op een transparante ondergrond aangebracht. Het voordeel van deze methode is dat het geklungel met allerhande fijne stiften en dergelijke materialen voor goed van de baan zijn. Dit is een tweede vernieuwing die vandaag wordt geĆÆntroduceerd en die ook vele zorgen aan de kant zet. Ook hier een dikke proficiat.

Johnny aan het werk met het nieuwe systeem van nummeren.

Alsof het nog niet genoeg is, maar ook Jan-Willem, onze jonge bolleboos, komt vandaag aanzetten met een formule die hij heeft uitgedokterd om de juiste diameter te berekenen van de voet of bodem van een kruik of dergelijke waarvan we enkel maar een scherf bezitten. Dit is een systeem die ons zeker zal helpen bij de beschrijving van dergelijke stukken.
Zoals men ziet, er wordt weer degelijk werk geleverd op onze zolder. Doch al bij al moet er nog veel werk verzet worden en zo gaat iedereen weer aan de slag als van oudsher. Het weer openleggen van de vele scherven uit het depot van Aalst krijgt momenteel de prioriteit, zodat de refitting van dit materiaal weer kan hernomen worden. En dit is zeker nodig willen we zoveel mogelijk individuen toevoegen aan de reeds bestaande collecties. We weten dat dit een minutieus werk is die veel tijd in beslag neemt, maar we moeten er door. Daar is zeker geen weg meer terug.

Jan-Willem, Johnny en Willy bij
het uitproberen van de formule.

We kregen ook nog het bezoek van Willy Temmerman, onze vriend van Numismatica Alosta, die ons volledig bereidwillig de bolvormige beker van het type Holwerda 31a dat in zijn bezit is laat bestuderen en laat opnemen in onze inventarisatie. "Dank u, Willy", voor uw bijdrage aan onze studie.
Ondertussen is Bert in alle stilte weer bezig met er een aantal opnames door te sleuren in zijn fotostudio tot hij plots roept: “ja, ik breek af”. Dan weten we alle dat het eindsignaal voor vandaag weer is bereikt. We komen weer op tempo en met alle verbeteringen van vandaag kunnen we zeker weer meer vooruitgang maken als voorheen. Met een goed gevoel sluiten we weer onze deur voor een weekje. Spijtig.

Hubert aan de slag op de computer met
het inbrengen van zijn inventarisatielijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten