zaterdag 10 mei 2008

Verslag 75ste werkdag: zaterdag 10/05/2008

Sorry aan onze trouwe volgers van onze archeologische blog, maar door enkele turbulente weken zijn er nogal wat onregelmatigheden in onze planning geslopen. Maar hier zijn we dan terug en wees gerust we blijven trouw aan onze wekelijkse verslagen.
Ik ga niet ontkennen dat er tijdens de zomermaanden soms met wat enige vertraging zou kunnen gewerkt worden, maar onze wedervaren komen sowieso terug. Dus na een kortstondige onderbreking gaan we vandaag zeker terug aan de slag. Bert, die er om gezondheidsreden (zware val) een periode niet zal bij zijn zullen we zeker missen en we hopen hem vlug weer in ons midden te hebben. Langs deze weg wensen we hem een spoedig herstel en het allerbeste toe, vanwege de zoldermotten, het archeologische team van Denderland.
Johnny, Willy en ikzelf togen onder een loodzware warmte aan het werk op onze zolder waar we aangenaam verrast worden door een matige en aangename temperatuur - eerlijk gezegd - dat hadden we niet verwacht.

Willy aan het werk op het slagveld,
drukdoende met inventarisatiefiches op te maken.

Het voornaamste doel voor mij vandaag was verder werken aan de informatisering van de referentieverzameling terwijl Willy de nodige inventarisatiefiches aan het schrijven was. Dit zijn de werkzaamheden waar we ons momenteel meer en meer op toespitsen. Johnny verdween zoals gewoonlijk aan de refittigsbakken om er in alle stilte en rust toch weer enkele randscherven van het type Holwerda 31a samen te stellen. De verschillende individuen van dit type lopen stilaan op tot een 45-tal stuks wat zeker niet onaardig is. Hopelijk kunnen we ze allen determineren zodat we een volledig nieuwe lijst en typologie kunnen samenstellen.
Zoals gezegd heeft Willy een ganse namiddag besteedt om de terra sigillata die reeds op typologie is gebracht op inventarisatiefiche te zetten. Dit is een intensief en belangrijke job want dit is namelijk de fiche die het artefact steeds zal vergezellen en waar latere vorsers zich kunnen op baseren. Als dit alles geklaard zal zijn kunnen we de eerste voorlopige tellingen van de verschillende types terra sigillata beginnen. In een later stadium zullen we deze van de K.U. Leuven bijtellen om tot een eindresultaat te komen. Terwijl we zo drukdoende bezig ben dwalen mijn ogen even af naar de opslagbakken van de bouwmaterialen (gedeeltelijk), terwijl denk ik “miljaar, dat moeten we ook nog allemaal verwerken, "slik”.

Beeld op enkele opslagbakken met de bouwmaterialen.

Ondertussen is weeral de alom gekende klokslag die ons doet denken aan onze stee, onze sloefen en onze Peecee. Dus beste bloggers tot volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten