zaterdag 31 mei 2008

Verslag 78ste werkdag: vrijdag 30/05/2008

Deze werknamiddag zou een speciale namiddag zijn.
Vandaag kregen we namelijk het bezoek van de zesde klas A en B van de basisschool “De Vlieger” van Hofstade.
Hugo, Hubert en ikzelf waren om 13u30 paraat om onze jonge sympathisanten op te vangen. Na zich door de stofferige gangen en de draaitrap naar boven te hebben gewurmd werden ze van harte welkom geheten in naam van de Heemkundige kring. Een beetje overdonderd door al dat vreemde materiaal luisterden ze aandachtig naar de uiteenzetting over de oudste geschiedenis van hun gemeente Hofstade.

Aandachtig luisterend naar de geschiedenis van hun
gemeente Hofstade
.

Een weinig later mochten ze kennis maken met ons inventarisatiewerk en met al die vreemde scherven en andere toestanden. Het was wel een aangename verassing te mogen vaststellen dat eens ze dit materiaal ter hand mochten nemen de belangstelling zienderogen steeg, en prompt kwamen de eerste vragen naar boven.

Geschaard rond de referentieverzameling was het een aangename sfeer.

We zijn er zeker af dat onze jonge vrienden een aangename en leerrijke namiddag hebben gehad. Als Heemkundige Kring zijn we blij onze kennis over de oudste geschiedenis van onze gemeente te mogen overbrengen aan deze jonge bende. Na een kleine twee uren aandachtig te hebben geluisterd en te hebben geobserveerd werd het tijd om via de in restauratie zijnde gangen van het museum terug naar de bewoonde wereld af te dalen.
We zijn er zeker af dat dit bezoek de komende dagen nog zal nazinderen bij deze schoolgaande jeugd.En wie weet hebben we hier of daar niet ergens een klein vlammetje van interesse voor de geschiedenis aangewakkerd.


Alle ogen gericht op de plengschaal? Wat een raar ding is dat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten